Home

Even Voorstellen

Palmares

Nieuws

Competities en Toernooien

Dames Wereld Ranglijst

Video's

Links

Sponsors

Merchandise

Steun Therese

Contact

Facebook
Nieuws

05-09-'16 Therese Klompenhouwer pakt tweede Wereldtitel

Therese Klompenhouwer heeft in Guri-Korea, haar tweede Wereldtitel weten te veroveren. Ze won in de finale, door middel van shoot-outs 2-0, van de Koreaanse Mee Rae Lee.
21-06-'16 Therese Klompenhouwer wint European Ladies Cup

Therese Klompenhouwer blijft maar winnen. Afgelopen weekend won ze in Rosmalen de eerste editie van de European Ladies Cup, wat een plaatsvervangend toernooi is voor het EK dames, wat vorig jaar werd afgeschaft. Therese ging goed van start en won haar eerste partij met 25-5 in 18 beurten. ook de overige groepswedstrijden waren geen probleem en ook die werden makkelijk gewonnen met beide 25-7. In de kwartfinale zetten zij de Deense Marianne Mortensen opzij met 30-18 en ook de halve finale won ze glansrijk van Karina Jetten met 30-15 in 24 brt. Haar beste partij bewaarde ze tot in de finale. Daar had Therese al snel een voorsprong tegen de Turkse Gulsen Degener en na 14 omlopen stond Therese al op matchpunt. Door een paar slordigheden had zij nog 6 beurten nodig voor haar laatste punt, die ze in de 20e beurt wist te maken. Einduitslag: 30-16 in 20 beurten en wederom kroonde Therese zich tot de sterkste van Europa, met een algemeen moyenne van 1,107.


26-04-'16 Therese Klompenhouwer wint Ladies Crazy Diamond XXL toernooi

Therese Klompenhouwer heeft afgelopen weekend de eerste editie van het Ladies Crazy Diamond driebanden groot toernooi gewonnen. Deze werd gehouden in Roosendaal met maar liefst 30 deelneemsters. De te maken caramboles werden gebaseerd op het huidige moyenne van de speelsters. Therese moest met 26 de meeste caramboles maken. Ze startte niet overtuigend aan het toernooi en stond na de eerste speeldag op de 15e plaats. De tweede dag stelde ze orde op zaken en won haar partijen in 18 en 16 beurten, waar Door ze zich toch wist te plaatsen bij de beste 8. In de kwartfinale zette ze gemakkelijk Natasja Damen opzij met 26-2 in 20 beurten. De halve finale tegen Ineke Kooistra was een stuk spannender. Deze werd door Therese slechts op een carambole gewonnen:26-13 in 19 beurten. De finale speelde ze tegen haar goede Belgische vriendin Danielle Le Bruyn.  Ook deze werd overtuigend gewonnen met 26-9 in 19 beurten.
Therese won 7 van de 8 partijen en speelde een algemeen moyenne van 1,085. Ze kreeg de wisselbokaal uitgereikt door de twee dames van de organisatie Esmé Willems en Francine van Yperen.02-11-'15 8e Nederlandse titel voor Klompenhouwer

Therese Klompenhouwer heeft voor de achtste maal op rij de Nederlandse titel bij het dames driebanden groot in de wacht gesleept. Afgelopen weekend werd het kampioenschap voor de 5e maal georganiseerd bij Camping de Eekhoorn in Oosterhout. Therese ging van start als absolute favoriete en wist het ook dit jaar die rol weer waar te maken. Ze werd ongeslagen eerste in haar poule. Ook in de kwart- en halve finale kende ze weinig problemen en won beide partijen met 30-11. In de finale speelde ze tegen de uit Krimpen aan de Ijssel afkomstige Gerrie Geelen. Een echte routenier in het dames driebanden, die na vele jaren als 3e te zijn geeindigd, nu weer eens in de finale stond. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar bij een stand van 19-19, wist Therese te profiteren van enkele kleine foutjes van Gerrie en uit te lopen naar 27-20. Uiteindelijke wist de Nijkerkse de partij met 30-21 naar zich toe te trekken en mag zich wederom weer een jaar de beste van Nederland noemen. Met een algemeen moyenne van 1,037 stak ze ver boven de rest uit. Ook de beste partij (1,363) en de hoogste serie (9) gingen naar Therese. 

05-05-'15 6e Europese titel voor Klompenhouwer

Therese Klompenhouwer heeft afgelopen weekend in Brandenburg haar 6e Europese titel binnengehaald. Ze won de finale van de Turkse Gûlsen Degener met 30-18 in 22 beurten. Therese won al haar groepswedstrijden en ook in de kwartfinale en halve finale kwam ze geen moment in gevaar. In de finale speelde ze haar sterkste partij en liet ze zien dat ze veruit de beste is op dit moment. Een succesvol seizoen, want ze won eerder dit seizoen ook al het Nederlands- en het Europees kampioenschap en behaalde ze het Hoofdtoernooi van een World Cup.


03-11-'14 7e Nederlandse titel voor Klompenhouwer

Therese Klompenhouwer heeft afgelopen weekend haar 7e Nederlandse titel in het dames 3banden groot behaald. Klompenhouwer drong zonder problemen door tot in de finale en versloeg daar Karina Jetten met 30-20 in 25 beurten. 

01-11-'14 Klompenhouwer benoemd tot Ambassadrice van de KNBB

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond heeft, als blijk van erkentelijkheid voor haar voorbeeldfunctie en waardering voor haar betrokkenheid bij de professionele Driebandensport, Therese Klompenhouwer benoemd tot Ambassadrice van de KNBB, Sectie Driebanden en haar onderscheiden met de KNBB Erespeld in Goud. Deze onderscheiding is uitgereikt tijdens het NK dames driebanden in Oosterhout.


26-10-'14 Therese Klompenhouwer veroverd eindelijk haar 1e Wereldtitel!!

Therese Klompenhouwer heeft afgelopen weekend haar eerste Wereldtitel dames driebanden groot in de wacht weten te slepen! De Nijkerkse was de grote favoriete en na vele jaren hard werken, wist ze die rol nu eindelijk waar te maken. In het Turkse Sinop versloeg ze in de finale de Japanse Yuko Nishimoto met 25-15 in 24 beurten. Therese heerste het hele toernooi en is geen moment in gevaar geweest. Ze sloot haar toernooi af met een algemeen moyenne van 1,103. "Ik heb hier zo vaak over gedroomd en over nagedacht. Dat ik de Wereldtitel nu eindelijk heb, geeft een enorme opluchting en een enorme kick. Ik ben ontzettend blij en ga hier heel lang van genieten!"
20-01-'14 Eindstand Biljartpoint Masters 201406-01-'14 Poules Biljartpoint Masters

De poule-indeling van de Biljartpoint Master.s 2014, wat plaats vindt van 16 t/m 19 januari in Kaatsheuvel, ziet er als volgt uit:

Poule A: D. Jaspers, J. van Erp, B. van Manen en D. Christiani
Poule B: B. van Beers, H van de Ven, E. Kivits en A. Demming
Poule C: R. Burgman, JP de Bruijn, M. van der Spoel en T. Klompenhouwer
Poule D: G. Hofman, F. van Schaik, J. Jorissen en H. Wilkowski

Voor meer info gaat u naar: 
www.knbb.nl

18-11-'13 Therese Klompenhouwer plaatst zich voor NK Masters

Nog één kans had de Nijkerkse Therese Klompenhouwer, om zich als enige dame bij de beste 16 van Nederland te plaatsen in het biljarten driebanden groot.

Na 3 Grand Prix toernooien stond ze op de 18e plaats. Bij de laatste Grand Prix, die vorige week is gespeeld, moest ze zichzelf bij de beste 16 spelen en hopen dat de nummers 16 en 17 dat niet zouden doen.

Klompenhouwer kwam vlekkeloos door de qualificatieronde heen. De nummer 17 van de ranglijst, Sander Jonen uit Amsterdam, deed dat niet, dus kwam het NK Masters toernooi weer een stukje dichterbij.

Klompenhouwer kwam in het hoofdtoernooi in een zware poule met o.a. Wim vd Berg, Jean van Erp en de huidige nummer 2 van Nederland Dave Christiani. Klompenhouwer verloor nipt van van Erp, maar wist zowel Wim vd Berg, als Dave Christiani verrassend te verslaan en plaatste zich bij de beste 16 van deze Grand Prix. De nr 16 van de ranglijst, Herman Slikker speelde de dag erna zijn hoofdtoernooi. Slikker speelde niet goed en ook hij liet het liggen, wat voor Klompenhouwer het ticket voor de Masters opleverde. Voor de 3e keer in haar carriere weet ze zich, wederom als enige dame, te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap de Masters.

Klompenhouwer: “Ik had dit nooit meer verwacht. Ik had nog maar één klein kansje. Ik wist dat ik in een zware poule zou komen en ik ben er trots op dat ik in deze poule als 2e door ben gegaan, door van de nummer 2 van Nederland te winnen. Ik ben bij de dames natuurlijk zelf Nederlands kampioen, maar bij de heren ligt het niveau gewoon veel hoger. Als je jezelf dan toch bij de beste 16 kan spelen, dan is dat super natuurlijk. Ik heb gedaan wat ik moest doen en de andere niet, dus ik vind dat ik mijn plek verdiend heb. Ik ben ontzettend blij. “ In de 1/8 finale verloor Klompenhouwer overigens wel van de Amsterdammer en routinier Frans van Schaik, maar dat kon de pret niet drukken.

Het NK Masters toernooi wordt gespeeld van 16 t/m 19 januari 2014 in Kaatsheuvel. De titelverdediger is Jean Paul de Bruijn. Dick Jaspers is de huidige nr. 1 van de Ranking.


04-11-'13 Therese Klompenhouwer voor 6e maal op rij Nederlands kampioen

Therese Klompenhouwer is er voor de 6e maal op rij in geslaagd om de Nationale titel bij het dames driebanden groot te veroveren. Ze won de finale met 30-15 in 20 beurten van Karina Jetten. Therese speelde een goed toernooi, won haar eerste twee partijen partijen in de groepsfase in 24 en 21 beurten. (25 car.) in haar laatste groepswedstrijd evenaarde ze zelfs het Nationale record van Karina Jetten en speelde ze haar partij van 25 punten, tegen Joke Breur, in slechts 10 beurten uit! Ook de kwart en halve finale verliepen vlekkeloos en in de finale was zij te sterk voor Karina. Therese speelde een persoonlijk record met haar algemeen moyenne: 1,170. Nog nooit won zij een NK met zoveel overmacht. 6 keer werd het NK georganiseerd en nog nooit wist iemand Therese te kloppen.

                


22-09-'13 Poule-indeling NK Dames bekend

De poule-indeling voor aankomend NK, wat zal plaatsvinden van 1 t/m 3 november in Camping 'De Eekhoorn' te Oosterhout, is inmiddels bekend. In poule A zitten: Therese Klompenhouwer, Anja Verbogt, Joke Breur en Cora van den Eijnden. Poule B: Karina Jetten, Loes Schilder- van Dansik, Ineke Kooistra en Marlous van Riel-De Graaff. Poule C: Sylvia Eckel, Monique van Exter, Mieke Schenkels en Bianca Hermans. Poule D: Monique Wilkowski- van Hamond, Gerrie Geelen, Hanny Hultermans en Celina Wolfs. Titelverdedigster is Therese Klompenhouwer. Er wordt gestart op vrijdag 1 november om 13.30 uur.

19-07-'13 Therese Klompenhouwer wint USBA Women Invitational toernooi in New York

Therese Klompenhouwer heeft ongeslagen het USBA Women Invitational Tournament in New York, USA gewonnen, wat van 14 t/m 16 juli plaats vond. 11 deelneemsters die allemaal een keer tegen elkaar speelde tot 25 punten. Het deelnemersveld was sterk met o.a. huidig wereldkampioene Natsumi Higashiuchi, 3-voudig wereldkampioene Orie Hida, Femina Open finaliste Namiko Hayashi, de nummer 2 van Europa Karina Jetten en vijfvoudig Europees kampioene Therese Klompenhouwer. Klompenhouwer ging niet sterk van start maar won op de eerste dag al haar 3 wedstrijden. Ook de volgende dag won ze al haar 4 wedstrijden, net als Orie Hida. Higashiuchi en Jetten verloren er ieder 1, waardoor het op de laatste dag nog alle kanten op kon. De op papier 4 sterkste van het deelnemersveld ontmoette elkaar op de laatste speeldag. Klompenhouwer had haar sterkste spel bewaard en demonstreerde dat op de laatste speeldag tegen de sterke tegenstandsters: Eerst werd Higashiuchi makkelijk opzij gezet met 25-15 in 17 brt. Daarna was ze te sterk voor Karina Jetten met 25-12 in 20 brt en in de finale speelde ze, tegen de ook nog ongeslagen Orie Hida, in 17 brt uit 25-16. Voor de 2e keer op rij wist Klompenhouwer het toernooi ongeslagen op haar naam te schrijven.

13-05-'13 Dani
ëlle Le Bruyn opnieuw kampioen van België


Daniëlle Le Bruyn is er afgelopen weekend in geslaagd, om opnieuw de Belgische titel in het dames driebanden te veroveren.
Le Bruyn versloeg in de finale Jamie Buelens. De eigenaresse van Café en Biljart De Ploeg speelde een thuiswedstrijd, want na vorig weekend een damestoernooi van wereldniveau, het AEJ Femina Belgian Open, te hebben georganiseerd, nam zij nu ook de organisatie van het Belgisch kampioenschap voor haar rekening. En Le Bruyn won deze thuiswedstrijd en laat darmee de Belgische titel in Halle-Zoersel. 2e werd Jamie Buelens, 3e Karolien Matthys, 4e Sandra de Letter en 5e Sandra Verbruggen. 


Van rechts naar links: Le Bruyn, Buelens, Matthys, De Letter en Verbruggen
Foto: Dirk Acx

06-05-'13 Therese Klompenhouwer wint AEJ Femina Belgian Open

 

HALLE-ZOERSEL – Therese Klompenhouwer heeft in de Femina Belgian Open het onmiskenbare bewijs geleverd. De Nederlandse won het toernooi in een finale tegen Namiko Hayashi (30-17 in 31) en was zo superieur dat er maar één conclusie is: de Europees kampioene is ook de beste speelster van de wereld, ook al heeft ze die titel nog niet op haar naam.

Met haar gemiddelde was ze niettemin alle andere speelsters in de Femina Open, van wie de twee Japanse meisjes, Karina Jetten, Gülsen Degener en Danielle le Bruyn ook topspeelsters zijn, ver de baas. Therese eindigde met 0.987. De Japanse wereldkampioene Natsumi Higashiuchi werd al uitgeschakeld in de halve finale en kwam met haar gemiddelde niet verder dan 0.581.

,,Daarmee is wel aangetoond dat de jetlag en de vermoeidheid een grote rol spelen, zoals dat voor ons ook gold op het WK in Tokyo’’, zei Klompenhouwer, daarmee verwijzend naar haar teleurstellende optreden in Japan.

Het wereldgoud ging aan haar voorbij, alle andere toernooien waarin Therese Klompenhouwer speelde, won ze met overmacht. Het Nederlands kampioenschap, het EK in Brandenburg, een titel met haar team in België, promotie met haar team naar de hoogste divisie in Nederland en nu de Belgian Open, een toernooi dat zowat de bezetting had van een wereldtoernooi.

De Japanse meisjes haalden de halve finale, waarin uiteindelijk Natsumi Higashiuchi vroegtijdig werd uitgeschakeld. De wereldkampioene van Tokyo kon vanaf de start haar klasse niet tonen. Namiko Hayashi, haar landgenote, won het onderlinge duel met 25-22, maar ook in een zeer matige partij (41 beurten).

Therese Klompenhouwer en Karina Jetten speelden in de andere halve finale een moeizame partij. ,,Het was mijn moeilijkste wedstrijd’’, verklaarde Klompenhouwer later. ,,We speelden allebei heel verdedigend en er kwam weinig spel uit. Maar in dit toernooi telde alleen winnen, dus kon ik het gemiddelde van de eerste dag niet handhaven.’’

In de finale tegen Hayashi nam Klompenhouwer snel afstand. ,,Ik werd op het laatst wat slordiger en had het eerder af kunnen maken’’, zei ze later.

De hoofdprijs (duizend euro) was een aardige opsteker, maar vooral de eer telde. ,,Het voelt toch een beetje als revanche voor het WK’’, zei ze.

,,Ik wil ook nog even kwijt dat het een fantastische organisatie was, waar veel toernooien een voorbeeld aan kunnen nemen.''

De volgende missie is er weer een op hoog niveau: in New York (15 en 16 juli) treft ze vrijwel zeker weer twee Aziatische topspeelsters: Natsumi Higashiuchi en Orie Hida.

De eindstand van de Femina Belgian Open (top acht met gemiddeldes en serie):
1 Therese Klompenhouwer, 0.987-8
2 Namiko Hayashi 0.700-6
3 Karina Jetten 0.727-7
4 Natsumi Higashuchi 0.581-5
5 Marianne Mortensen 0.617-4
6 Gülsen Degener 0.604-6
7 Danielle le Bruyn 0.507-7
8 Jaimie Buelens 0.507-7.

Jutta Aschenbach won het toernooi op klein biljart met 0.521 gemiddeld voor Sandra Verbruggen, Karine Jennen en Martine Goethint. In het toernooi vrij spel was Angeline Marien de winnares met 3.00 gemiddeld.


25-04-'13 Garage Verbrugge/Hyundai op laatste speeldag naar kampioenschap


Het team van Garage Verbrugge/Hyundai is op de laatste speeldag van het seizoen toch nog kampioen geworden van poule 2 in de 1ste divisie. Het team met Ludo Dielis, Bart Ceulemans, Therese Klompenhouwer, Berry Dallinga en Patrick Vasseur, had aan een 6-2 overwinning genoeg om het kampioenschap binnen te slepen. Tegenstander Derks Optiek Druten maakte het de koploperzeker niet gemakkelijk. Na twee goede overwinningen in de eerste ronde door Klompenhouwer en Vasseur,  werd het in de tweede ronde zinderend spannend. Dielis was kansloos tegen de bijna perfect spelende Kenny Miatton, dus het kampioenschap lag in handen van Bart Ceulemans. Na een voorsprong van 39-30, kwam Mathy Monnissen terug tot 44-44. Ceulemans wist toch nog op tijd uit te spelen en Monnissen maakte gelijk in de nabeurt. Nu was het team uit Sluiskil afhankelijk van het resultaat van de nummer 2, HCR Prinsen. Na enige tijd in spanning te hebben gezeten kwam het nieuws dat Prinsen met 6-2 had gewonnen, wat Verbrugge/Hyundai, op slechts 1 partijpunt, kampioen maakte in de 1ste divisie. Het team zal volgend jaar in dezelfde samenstelling spelen en uitkomen in de Nederlandse Eredivisie.

16-04-'13 Therese Klompenhouwer wint 5e Europese titel op rij

Therese Klompenhouwer is er afgelopen weekend in geslaagd, om haar 5e Europese titel op rij te winnen. Therese had geen enkele moeite om dit jaar haar titel te verdedigen. Ze won gemakkelijk haar wedstrijden in de poule, met als hoogtepunt haar partij tegen de Oostenrijkse Helga Mitterbock, die zij met 25-3 in slechts 12 beurten versloeg. De kwartfinale werd gewonnen met 30-6 in 32 beurten tegen de Oostenrijkse Ingrid Englbrecht. Ook de halve finale won Therese met ruime cijfers tegen de Turkse Gulsen Degener met 30-11 in 29 beurten. De finale was geheel Nederlands. Therese moest het opnemen tegen de uit Limburg afkomstige Karina Jetten. Ook deze wedstrijd ging gemakkelijker dan gedacht en Therese won met 30-12 in 31 beurten, wat haar 5e titel op rij betekende. Haar algemeen moyenne is 1,012. Voor alle uitslagen ga naar www.eurobillard.org.


Foto: Marianne Mortensen

15-01-'13 Karina Jetten en Therese Klompenhouwer naar EK dames in Brandenburg

De nummers 1 en 2 van het afgelopen NK dames, zullen ons land gaan vertegenwoordigen op het EK in Brandenburg-Duitsland, wat van 12 t/m 14 april zal worden gespeeld. Europees en Nederlands kampioen Therese Klompenhouwer is als eerste geplaatst, de één na beste dame van Nederland Karina Jetten als 2e. Ook Monique van Hamond is ingeschreven, maar is nog niet zeker van deelname. Dat hangt af van het aantal andere speelsters die zich zullen inschrijven.

25-11-'12 Natsumi Higashiuchi nieuwe Wereldkampioene dames

De 30-jarige Natsumi Higashiuchi uit Japan is de nieuwe wereldkampioene dames driebanden groot. In de finale versloeg zij met grote overmacht Yuko Nishimoto met 25-15 in 19 beurten. De oud-wereldkampioene Orie Hida werd in de poulefase al uitgeschakeld. Ook grote favoriete Therese Klompenhouwer drong niet door tot de halve finale. Zij verloor in de kwartfinale van Nishimoto. Voor de eindstand ga naar ww.umb.org.

05-11-'12 Therese Klompenhouwer met record naar 5e Nederlandse titel


OOSTERHOUT – Therese Klompenhouwer heeft haar vijfde nationale titel in het driebanden voor dames op zak. Ze versloeg gisteren in de finale Karina Jetten met riante cijfers: 30-12 in 13 beurten. Dat betekende opnieuw een record partij moyenne, niet alleen voor haarzelf, maar ook in het mondiale damesbiljarten.

 

De Nijkerkse speelster liet op de twee slotdagen fantastisch driebanden zien en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Ze speelde twee partijen boven de twee gemiddeld, waarvan de finalepartij het hoogtepunt van het toernooi was.Met die titel heeft Klompenhouwer getoond dat ze klaar is voor het WK in Japan, waar ze later deze maand een gooi doet naar haar eerste wereldtitel. ,,Ik voelde me mentaal zó sterk'', vertelde de nu vijfvoudig kampioene na de finale. ,,Mijn halve finale was gewoon niet goed en dan moet je je toch weer opladen. Dat is geweldig gelukt, ik voelde me supersterk tegen Karina (Jetten). Ik had zelfs in elf beurten uit kunnen spelen: ik maakte een serie van zeven, de laatste carambole moest twee keer rond, maar ik kwam net iets te zacht aan.''

De eindstand

1 Therese Klompenhouwer 1.064

2 Karina Jetten 0.683

3 Monique van Hamond 0.591

en Sylvia Eckel 0.451

5, 6, 7 en 8:

Gerrie Geelen 0.554

Anja Wijnen 0.482

Loes van Dansik 0.451

Hanny Hultermans 0.343


30-10-'12 NK dames dit weekend van start

A.s. vrijdag start het NK dames op Camping 'De Eekhoorn' in Oosterhout. Wederom zullen 16 dames gaan strijden om de Nederlandse titel in het driebanden groot. Therese Klompenhouwer is titelverdedigster. De opening is vrijdag 2 november om 13.00 uur. Om 13.30 uur beginnen de eerste wedstrijden. Zaterdag 3 november wordt er om 12 uur gestart en zondag 4 november zijn de halve finales en finale. Halve finales om 12.00 en 13.30 uur en finale om 15.00 uur. Adres: Camping 'De Eekhoorn', Seterseweg 4 in Oosterhout. Voor uitslagen en info ga naar www.fanclub-thereseklompenhouwer.com of www.knbb.nl.

22-10-'12 Spelerslijst WK dames bekend

Na lang wachten is de spelerslijst voor het aankomende WK dames bekend. Slechts 6 dames uit Europa zullen deelnemen, waarvan 3 Nederlandse: Monique van Hamond, Karina Jetten en Europees kampioene Therese Klompenhouwer. De andere dames zijn Helga Mitterbock uit Oostenrijk, Marianne Mortensen uit Denemarken en Gulsen Degener uit Turkije. Amerika stuurt Ester Park, Korea Ji Hyun Park, Kyung Hui Oh en Suh Ah Park. Voor het organizerende land komen 6 dames uit: Kazumi Hida, Namiko Hayashi, Ayaka Fukumoto, Yuko Nishimoto, Natsumi Higashiuchu en regerend wereldkampioene Orie Hida. Het toernooi start 21 november en eindigd 2 november. Het wordt gehouden in Tokyo, Japan.

11-10-'12 Hoofdrol Orie Hida in Japans promotiefimpje voor WK dames


Japan heeft een promotiefilmpje uitgebracht, met Orie Hida in de hoofdrol. Orie geeft een kort interview over het WK. Op deze manier presenteren zij op mooie wijze het aankomend WK dames, wat van 21 t/m 23 november georganiseerd wordt. Klik op de volgende link om het filmpje te bekijken: 
http://www.youtube.com/watch?v=2miA5bsvzrA
Voor alle informatie ga naar http://www.worldchampionshipladies-3cushion.net

08-10-'12 Therese 9e bij Grand Prix in Oosterhout

Therese Klompenhouwer is afgelopen weekend 9e geworden tijdens de Grand Prix in Oosterhout. In haar poule verloor ze alleen van Raimond Burgman, maar haar partijen tegen Wim van de Berg en Wiljan van den Heuvel sloot zij winnend af. Met 4 matchpunten en een algemeen moyenne van 1,161 werd Therese 2e in haar poule en speelde zij in de achtste finale tegen Barry van Beers. Dat werd een partij van zeer hoog niveau, maar Therese trok uiteindelijk toch aan het kortste eind en verloor met 40-33 in 20 beurten, wat haar een moyenne van 1,650 opleverde. Uiteindelijk werd ze 9e met een algemeen moyenne van 1,254.


27-07-'12 Therese Klompenhouwer volgend seizoen actief in Belgi
ë, Duitsland en Nederland


Therese Klompenhouwer zal volgend seizoen wederom uitkomen in 3 competities. In België komt ze uit voor BC Deurne 2 in de 3e klasse. In Duitsland blijft zij spelen voor BSC Salzgitter/Langendamm in de 2e Bundeliga en in Nederland verhuist Klompenhouwer vanuit de Eredivisie in Amsterdam naar de 1e divisie in Sluiskil en gaat ze spelen voor Garage Verbrugge Hyundai. 25 en 26 augustus start het nieuwe seizoen voor Klompenhouwer, ze speelt dat weekend met haar Duitse ploeg voor de beker. 

06-05-'12 WK driebanden dames verzet naar 21-23 november


Het WK driebanden voor dames is verzet naar 21 t/m 23 november 2012. Dit staat officieel bevestigd op de website van de UMB. De eerdere datum stond op 21-23 december. Het WK zal gespeeld worden in Tokyo, Japan. Regerend Nederlands- en Europees kampioene Therese Klompenhouwer is rechtstreeks geplaatst voor dit WK. Voor de 2e en evt. 3e plaats voor uitzending moeten nog play-offs gespeeld worden door Karina Jetten, Monique van Hamond, Gerrie Geelen en Ineke Kooistra. Dit zal gebeuren op 17 mei a.s. vanaf 12.00 uur in Het Wapen van Eerschot in St. Oedenrode. Alle 4 de dames spelen een keer tegen elkaar over een partijlengte van 30 caramboles, zonder beurtenlimiet. De winnares van de play-offs zal als 2e ingeschreven worden voor het WK in Japan.

06-04-'12 WK dames verzet naar november

Het WK driebanden voor dames, dat 21 t/m 23 december gehouden zou worden in Tokyo, Japan, wordt hoogstwaarschijnlijk verzet naar 2 t/m 4 november. Dit heeft organisator Ryuji Umeda gezegd, maar het is nog niet bevestigd door de UMB.

23-01-'12 Therese Klompenhouwer 11e op NK Masters

 

Vijftien heren en slechts 1 vrouw, namen afgelopen weekend deel aan het NK Masters toernooi in Kapelle. Die dame was de Nijkerkse Therese Klompenhouwer. Klompenhouwer, die bij de dames al ruim anderhalf jaar op de nummer 1 positie staat van de Wereldranglijst, Nederlands en Europees kampioen is, wist zich nu voor de tweede maal te plaatsen voor het NK bij de heren.

 

“ Om je te kunnen plaatsen voor dit toernooi moeten we 4 Grand Prix toernooien spelen, de beste 16 plaatsen zich. Na 2 toernooien stond ik op de 25e plaats, maar de andere 2 toernooien speelde ik erg goed en wist ik beide keren de kwartfinale te halen. Daardoor eindigde ik op de 15e plaats en was ik geplaatst. Ik heb geknokt en ik was ontzettend blij en trots dat ik er toch nog bij zat.”

De Masters startte afgelopen donderdag en Klompenhouwer startte haar eerste partij tegen de huidige nummer 3 van Nederland Jean van Erp. Klompenhouwer speelde niet goed en verloor kansloos met 3-0 in sets. Haar tweede partij ging een stuk beter en die wist zij ook overtuigend te winnen met 3-0 van Huub Wilkowski. Klompenhouwer had nog kans op de kwartfinale, maar dan moest ze vrijdag winnen van Dave Christiani, een jongen die ook altijd bij de laatste 8 zit. Christiani speelde zijn beste partij van het toernooi en versloeg Klompenhouwer met 3-0 in sets. “Ik had mezelf geen illusies gemaakt, maar ik speel wel altijd voor de volle 200%, en ik wil graag winnen natuurlijk. Mijn doel was om zo goed mogelijk te spelen en in ieder geval hoger te eindigen als vorig jaar en dat is gelukt. Ik ben nu 11e geworden en vorig jaar 12e. Ik kan redelijk meedraaien op dit niveau en beetje bij beetje wordt ik elk jaar een beetje sterker. Vooral mentaal.” De uiteindelijke winnaar van het NK was geen verrassing. Dick Jaspers stak met kop en schouders boven iedereen uit en versloeg in de finale Raimond Burgman met 3-0 in sets. Op de gedeeld derde plaats eindigde Glenn Hofman en Jean van Erp. Voor alle uitslagen ga naar http://www.knbb.nl/driebanden/652/%20/


12-12-'11 Therese Klompenhouwer hoogst genoteerde dame bij World Cup Hurghada,Egypte
Joke Breur, Sylvia Eckel, Monique van Hamond en Kyung Hee Oh ook actief

Maar liefst 5 dames namen vorige week deel aan de World Cup in Hurghada, Egypte. Welteverstaan 4 Nederlandse dames: Joke Breur, Sylvia Eckel, Monique van Hamond en Therese Klompenhouwer en 1 Koreaanse dame: Kyung Hee Oh. Klompenhouwer kwam als beste uit de verf en startte op dinsdag (dag 3) in de Pré Kwalificatie, die zij met 1 winst- en 1 verliespartij door wist te komen. In de kwalificatie ronde strandde ze tegen 2 Turkse spelers Lütfi Cenet en de uiteindelijke winnaar van het toernooi Adnan Yücksel. Monique van Hamond startte op dag 1 en wist deze helaas niet door te komen, ondanks 1 winstpartij. Sylvia Eckel, Joke Breur en Kyung Hee Oh werden op dag 2 alle drie uitgeschakeld. Monique van Hamond eindigde als 109e, Kyung Hee Oh als 103e, Joke Breur 102e, Sylvia Eckel als 99e en Therese Klompenhouwer werd 49e. 128 mensen namen deel aan dit toernooi. Voor alle uislagen ga naar www.umb.org.

03-12-'11 Poule indeling NK Masters bekend

De poule indeling voor het aankomend Masters toernooi is bekend.
Poule A: Dick Jaspers, Barry van Beers, Ad Koorevaar en Jeffrey Jorissen
Poule B: Jean van Erp, Dave Christiani, Huub Wilkowski en Therese Klompenhouwer
Poule C: Raimond Burgman, Glenn Hofman, Jan Arnouts en Herman Slikker
Poule D: Jean-Paul de Bruijn, Martien van der Spoel, Harrie van de Ven en Tom Beemsterboer
De Masters vind plaats van 19 t/m 22 januari 2012 in Dorpshuis "De Vroone" in Kapelle.
Adres: C.D. Vereekstraat 74, 4421 CE, Kapelle.

15-11-'11 Therese Klompenhouwer plaatst zich voor NK Masters

Therese Klompenhouwer is er het afgelopen weekend in geslaagd, om zich te plaatsen voor het NK Masters toernooi, het NK bij de heren. Klompenhouwer is na 4 Grand Prix toernooien geëindigd op de 15e plaats. Tot afgelopen week stond Klompenhouwer 16e en lootte ze bij de laatste Grand Prix haar directe concurrent Frans van Schaik, die met 2 punten achterstand op de 17e plaats stond. Na een zwaar gevecht won Klompenhouwer uiteindelijk met 50-48 in 68 beurten. Haar tweede partij won ze met 50-38 in 55 beurten van Wilco van Wijk en daarmee was de Masters veilig gesteld. In de achtste finale verraste Klompenhouwer vriend en vijand door met 50-38 in 44 beurten van Ad Broeders te winnen. In de kwartfinale stond ze ruime tijd voor tegen de huidige nummer 2 van Nederland, Raimond Burgman. Maar uiteindelijk trok ze toch aan het kortste eind en moest ze de overwinning toekennen aan Burgman met 50-48 in 42 beurten. Klompenhouwer:"De Masters halen was mijn doel en dat heb ik bereikt, dus ik ben tevreden."

07-11-'11 Therese Klompenhouwer prolongeerd Nederlandse titel

De Nijkerkse Therese Klompenhouwer is er het afgelopen weekend in geslaagd om haar Nederlandse titel voor de 4e keer op rij te prolongeren. Klompenhouwer versloeg in de finale Karina Jetten met 30-21 in 29 beurten. Klompenhouwer kende een moeilijke start en speelde in de groepsfase niet haar beste spel. Toch wist ze alle 3 haar partijen overtuigend te winnen. Ook de kwartfinale gaf haar geen problemen tegen de Amsterdamse Ineke Kooistra, die ze met 30-20 in 34 beurten versloeg. Tijdens de finaledag piekte Klompenhouwer en ze won overtuigend de halve finale van Monique van Hamond met 30-10 in slechts 23 beurten. Klompenhouwer ging de pauze in met een voorsprong van 16-8 in 20 beurten. Na de pauze maakte ze de partij in slechts 3 beurten af, met series van 4, 2 en 8. Karina Jetten versloeg in de andere halve finale Gerrie Geelen en de finale tussen Jetten en Klompenhouwer was een feit. Jetten startte goed in de finale en nam een voorsprong van 12-4 in 7 beurten. Klompenhouwer wist goed terug te komen tot 15-14 in 16 beurten en wist na de pauze de partij om te draaien tot een overwinning van 30-21 in 29 beurten, waarna zij zich voor de 4e keer op rij de beste van Nederland mag noemen.

 


Kampioene Therese Klompenhouwer naast de nummer 2 Karina Jetten en de gedeelde 3e plaats Monique van Hamond en Gerrie Geelen. ( Van rechts naar links )

26-10-'11 NK Dames van 4 t/m 6 november in Oosterhout

Vanaf vrijdag 4 november t/m zondag 6 november zullen er weer 16 dames gaan strijden om de Nationale titel Driebanden Groot. De dames zijn verdeeld in poules van 4. In poule A zit titelverdedigster Therese Klompenhouwer, samen met Conny van de Linden, Joke Breur en Mieke Schenkels. Poule B bestaat uit Anja Wijnen, Hanny Hultermans, Marlous de Graaf en Sylvia Eckel. Poule C Gerrie Geelen, Ineke Kooistra, Sharon van Dijk en Anneke Groenewoud. Poule D Monique van Hamond, karina Jetten, Celina Wolfs en Loes van Dansik. Het toernooi wordt gehouden in BV De Eekhoorn, Seterseweg 4 in Oosterhout. De wedstrijden vangen vrijdag om 13.00 uur aan. 

26-09-'11 Therese Klompenhouwer 8e in 3e Elite Grand Prix
Jean van Erp winnaar

Therese Klompenhouwer heeft afgelopen weekend een knappe 8e plaats behaald, tijdens de 3e Elite Grand Prix in Amsterdam. Klompenhouwer won haar beide groepswedstrijden tegen Adrie Demming (50-44 in 58 brt) en Wim van de Berg (50-39 in 37 brt). Daarna won ze verrassend in de 1/16 finale van Glenn Hofman met 50-44 in 48 brt. In de kwartfinale verloor ze met 50-43 in 47 brt. van Barry van Beers. Van Beers versloeg in de halve finale verrassend de nummer 1 van de wereld Dick Jaspers met 50-46 in 26 brt. Andere finalist was Jean van Erp, die in de halve finale door middel van penalty''s (50-50 in 39 brt) Raimond Burgman versloeg. De finale werd glansrijk gewonnen door Jean van Erp, die Barry van Beers overtuigend versloeg met 50-29 in 26 brt. De Elite Grand Prix wordt aangevoerd door Dick Jaspers, gevolgd door Jean van Erp. Therese Klompenhouwer maakt een goede sprong van plaats 25 naar plaats 16. Met nog 1 Grand Prix te gaan, zit de mogelijkheid voor het behalen voor de Masters er voor haar dus tóch nog in. De 4e Grand Prix wordt gespeeld van 10 t/m 13 november.

19-09-'11 3e Elite Grand Prix donderdag van start in Amsterdam

Donderdag gaat in Amsterdam de 3e Elite Grand Prix van start. Op donderdag starten onder andere de Nederlandse toppers Raimond Burgman en Jean van Erp. Op vrijdag zal de enige vrouwelijke deelneemster, Therese Klompenhouwer starten, samen met de nummer 1 van de Wereldranglijst Dick Jaspers. Voor het gehele wedstrijdschema ga naar: www.knbb.nl/driebanden/619/%20/

16-08-'11 Klompenhouwer wederom Europees Kampioen dames driebanden

Therese Klompenhouwer heeft afgelopen weekend wederom de Europese titel in het dames driebanden groot weten te veroveren. Klompenhouwer regeert vanaf 2005 al alle EK's en lijkt op dit moment gewoon weg niet te kloppen. Klompenhouwer won al haar wedstrijden met 2-0 in sets en speelde een algemeen moyenne van 1,021. In de halve finale speelde ze haar beste partij tegen haar landgenote Karina Jetten: 12-3 in 9 beurten en 12-9 in 7 beurten, wat een moyenne van 1,500 op het scorebord neer zette. In de finale versloeg Klompenhouwer Danielle Le Bruyn uit België met 12-8 en 12-2. Door haar Europese titel te verlengen, behoudt Klompenhouwer ook haar A status bij het NOC-NSF.

09-08-'11 EK dames driebanden vrijdag van start

Het EK dames driebanden gaat deze vrijdag van start. Het toernooi vindt plaats in Lille, Frankrijk, t/m zondag 14 augustus. Titelverdedigster Therese Klompenhouwer is ook dit jaar weer de grote favoriet. Klompenhouwer won alle vorige EK's en hoopt ook dit jaar haar titel met succes te prolongeren. "De concurrentie wordt elk jaar sterker, daar ben ik me goed van bewust. En er zal heus een tijd komen dat ik de titel verlies aan iemand anders, maar dat moment wil ik zo lang mogelijk uitstellen. Ik voel me goed en heb er vertrouwen in", aldus Klompenhouwer. De poules zijn als volgt ingedeeld: Poule A, 1.Therese Klompenhouwer, 2. Danielle Le Bruyn, 3. Marianne Mortensen, 4. Michaela Esser. Poule B: 1. Gerrie Geelen, 2. Helga Mitterbock, 3. Maria Isabel Romia, 4. Celine Jacques. Poule C: 1. Karina Jetten, 2. Jeannette Jensen, 3. Natascha Al Mamar, 4. Christine Morel. Poule D: 1. Gulsen Degener, 2. Anja Wijnen, 3. Julie Dechamps, 4. Jamie Buelens. Het toernooi start vrijdag om 14.00 uur. Voor mee info ga naar www.eurobillard.org of www.fanclub-thereseklompenhouwer.com.

02-08-'11 Therese Klompenhouwer wint USBA Women's Open Tournament

Therese Klompenhouwer heeft in het Carom Café, in New York, USA, het USBA Women's Open Tournament op haar naam geschreven. Klompenhouwer bleef ongeslagen. Als 2e eindigde verrassend Gerrie Geelen, net voor de huidige Wereldkampioene Orie Hida uit Japan. De 3e Nederlandse speelster Karina Jetten, eindigde op een 5e plaats, net achter de Koreaanse Bora Jeong. Voor alle uitslagen en meer info ga naar: www.professorqball.com
In het USBA Carom Café Open Tournament, wat vlak achter het damestoernooi begon, eindigde Klompenhouwer op de 15e plaats. Glenn Hofman deed zeer goede zaken en werd 3e in dit toernooi. Klompenhouwer was de enige vrouwelijke deelneemster.

20-07-'11 Dames toernooi New York,USA: Carom Café Women's Tournament zondag van start
24 juli t/m 26 juli zal er in het Carom Café, in Flushing New York (USA) een internationaal damestoernooi starten. Dit toernooi gaat vooraf aan het jaarlijkse Carom Café Open Tournament, wat eerder ook wel het Sang Lee toernooi heette. Het deelnemersveld bij de dames bestaat uit 9 deelneemsters. Onder hen is o.a. huidig Wereldkampioene Orie Hida uit Japan en huidig Europees Kampioene Therese Klompenhouwer. Ook de nummers 2 en 3 van Europa, Karina Jetten en Gerrie Geelen zullen deelnemen aan het toernooi in New York. Favoriet uit Amerika is Mercedes Gonzales, zij is de huidige national kampioene van de USA. Het toernooi start op zondag 24 juli en er wordt allemaal een keer tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden gaan tot 25 punten, zonder beurtenlimiet. Voor meer info kunt u terecht op www.usba.net . De wedstrijden zullen hoogstwaarschijnlijk via internet worden uitgezonden op www.caromtv.com. Let u hierbij op, in New York is het 6 uur vroeger dan in bv. Nederland of België.

04-07-'11 Frans Kampioenschap dames 3banden: 19-jarige Julie Dechamps pakt nationale titel

De pas 19-jarige Julie Dechamps heeft dit weekend in Schiltigheim de Nationale titel in het dames 3banden weten te veroveren. Zij nam de titel over van Céline Jacques, die dit jaar bij het 3banden als 3e eindigde, maar in het Libre overigens wél de Nationale titel won. Op de 2e plaats eindigde in het 3banden kampioenschap Christine Morel. Zowel de kampioene Julie Dechamps, als de nummer 2 Christine Morel, zullen uitkomen op het EK, wat van 12 t/m 14 augustus wordt georganiseerd door hun thuisland Frankrijk, in de plaats Lille.

18-06-'11 Afvaardiging EK dames Nederland bekend
Gerrie Geelen wint Play-Offs dames

Gerrie Geelen heeft afgelopen weekend in Sint Oedenrode, de Play-offs dames 3banden gewonnen. Deze Play-Offs werden gespeeld om te bepalen, wie er naast Europees kampioeneTherese Klompenhouwer, afgevaardigd zal worden naar het EK dames, wat van 12 t/m 14 augustus wordt georganiseerd in Lille, Frankrijk. De 4 speelsters die deelnamen waren Anja Wijnen, Gerrie Geelen, Karina Jetten en Monique van Hamond. Allen speelde 1 maal tegen elkaar en het bleef spannend tot aan de laatste wedstrijd. Geelen won haar beide partijen tegen Wijnen en van Hamond. Wijnen versloeg verrassend in de eerste wedstrijd Karina Jetten met ruime cijfers: 30-14 in 35 beurten. Jetten won vervolgens haar partij tegen van Hamond. Gerrie Geelen stond tot de laatste wedstrijd bovenaan met 4 punten en een moyenne van 0,585, Anja Wijnen 2e met 2 punten en een moyenne van 0,631 en Karina Jetten 3e met een moyenne van 0,601. Monique van Hamond kon al geen kans meer maken op qualificatie. Op beide tafels werd het een close finish: Gerrie Geelen - Karina Jetten 30-29 in 57 beurten en Anja Wijnen verloor van Monique van Hamond met 26-30 in 75 beurten. Nederland zal de volgende dames, in deze volgorde inschrijven voor het EK: 1. Therese Klompenhouwer, 2. Gerrie Geelen, 3. Karina Jetten. Normaal zullen 2 speelsters uitkomen voor Nederland, maar de kans is groot dat Nederland ook een 3e plek krijgt. Dat is afhankelijk van de inschrijving van de andere landen.

30-05-'11 Maribel Romia wint Spaans kampioenschap dames

Maribel Romia heeft afgelopen weekend het Spaanse kampioenschap dames 3banden gewonnen. Ze was in de finale te sterk voor Estela Cardoso. Romia verloor maar 1 wedstrijd, tegen Marta Serramitjana, op slechts 1 punt. Haar andere partijen won ze overtuigend. Serramitjana werd uiteindelijk 4e. Op de 3e plaats eindigde Ana Maria Clérico. De 5e plaats wordt ingenomen door Eva Julia en de 6e plaats door Susana Riera. De kampioene speelde een algemeen moyenne van 0,493. Voor alle resultaten ga naar cuarentaentrece.blogspot.com/2011/05/campeonato-de-espana-femenino-tres_27.html 

20-04-'11 Gerrie Geelen promoveerd naar A-Ranking

Gerrie Geelen is gepromoveerd naar de A-Ranking. Zij won de B-Ranking, poule B, met overtuiging. Geelen is, tot op heden, de enige vrouw die uit zal komen in de A-Ranking. Een andere grote naam in het Nederlandse damesbiljarten, Karina Jetten werd 6e in haar poule, ook in de B-Ranking, wat haar geen promotie opleverde naar de A-Ranking. Nederlands kampioene Therese Klompenhouwer speelt in de Elite-Ranking, de hoogst mogelijke ranking en zij staat, na 1 toernooi, op de 25e plaats.

30-03-'11 Belgische competitie: Landskampioenschap voor BC Deurne

Ook in de Belgische competitie vielen deze week de beslissingen om de landstitel. BC Deurne stond, met nog 2 wedstrijden te gaan, 4 punten los op KBC Zanzibar. Gisteren kon het team in Emblem het karweitje opknappen, alleen was dat niet meer nodig. Afgelopen maandag verloor Zanzibar met 5-3 van Herentals en daarmee was maandag de nationale titel al binnen voor BC Deurne. Het team won gisteren nog wel met 6-2 van Op de Meir. Het succesvolle team, bestaande uit Eddy Merckx, Jef Philiphoom, Davy van Havere, Therese Klompenhouwer en Ludo Dielis, zal 12 april hun laatste wedstrijd spelen in Merksem en daarna het kampioenschap gaan vieren.

28-03-'11 Titel voor V/d Broek Biljarts Amsterdam

Het eerste divisie team van V/d Broek Biljarts Amsterdam is er afgelopen zaterdag in geslaagd om de titel binnen te halen. Het team won thuis met 8-0 van Melis Handelsonderneming, wat genoeg was om de titel te behalen. Door dit kampioenschap zal het team volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie. Het team zal, tot op heden, ongewijzigd verder gaan. Frans van Schaik, Jeffrey Jorissen, In won Kang en Therese Klompenhouwer hebben al bijgetekend, het wachten is alleen nog op Haengjik Kim.

16-03-'11 Belgische competitie: BC Deurne 'ruikt' titel

Het team van BC Deurne 1 is weer een stapje dichterbij de Nationale titel. Het team uit Merksem won afgelopen maandag overtuigend van Biljard Express met 8-0 en een teammoyenne van 1,571. Hun directe concurrent KBC Zanzibar verloor echter gisteren met 6-2 in Lier, bij Mister 100. Dit betekent dat BC Deurne 4 punten voor staat op de nummer 2, met nog slechts 3 wedstrijden te gaan, waaruit 6 punten kunnen worden gehaald. De titel is binnen handbereik voor BC Deurne, a.s. maandag speelt het team thuis in Merksem tegen Kon. Kortrijkse B.C. Bij winst is het team nog maar 1 punt verwijderd van de titel. 

14-03-'11 Van den Broek Biljarts Amsterdam neemt record over van Schuler Cues
Het team van V/d Broek Biljarts Amsterdam heeft gisteren een grootse prestatie neergezet tegen de hekkensluiter van de 1e divisie, poule 1, SNIP Biljarts. Het team won met 8-0 en zette een teammoyenne neer van 1,512, waarmee zij het record overnemen van Schuler Cues, die eerder dit seizoen tot een teammoyenne kwam van 1,417. V/d Broek kwam vrij gemakkelijk voor met 4-0. Therese Klompenhouwer had geen kind aan Perry Tuin en won overtuigend met 45-13 in 35 brt., wat haar een moyenne opleverde van 1,285. Ook Frans van Schaik had weinig moeite met Dirk Snip en won met 45-25 in 31 brt., een moyenne van 1,451 voor van Schaik. In de 2e ronde speelden Haengjik Kim en Jeffrey Jorissen tegen Hans Handgraaf en Menno de Vries en zowel Kim als Jorissen wonnen hun partij overtuigend. Kim eindigde zijn partij met een winst van 45-22 in slechts 27 brt, wat hem een moyenne opleverde van 1,666. Jorissen speelde de beste partij van de dag en won met 45-18 in 26 brt, een moyenne van 1,730. Het team van v/d Broek Biljarts staat nu bovenaan met 3 punten voor op Schuler Cues en v/d Sanden.

01-03-'11 Belgische competitie: BC Deurne morst puntje

BC Deurne heeft gisterenavond een puntje gemorst tegen BC Lugo. De koploper uit Merksem speelde 4-4 gelijk. Alleen Eddy Merckx en Jef Philiphoom wisten hun partijen te winnen. Merckx versloeg Martin Spoormans met 50-34 in 30 beurten en Philiphoom won op miraculeuze wijze van Henk Habraken met 50-48 in 35 beurten. Philiphoom stond 26-43 achter en wist zijn laatste 24 punten in slechts 6 beurten te maken en gaf daarmee Habraken tóch het nakijken. Davy van Havere verloor kansloos van Eric Hendrickx met 42-22 in 23 beurten en ook Therese Klompenhouwer moest Jean van Erp voor laten gaan met 35-42 in 36 beurten. De nummer 2 van de ranglijst KBC Zanzibar won bij Biljart Express met 2-6 en staat nu nog maar 2 punten achter op de koploper BC Deurne.


28-02-'11 Belgische competitie: BC Deurne vanavond tegen BC Lugo
Duitse competitie: GT-Buer verslaat BSG Duisburg

De koploper van de Belgische competitie, BC Deurne, krijgt vanavond BC Lugo op bezoek. BC Deurne rekende vorige week af met de nummer 3 van de ranglijst Geox Herentals en staat nu 6 punten los op de nummer 3. De nummer 2 van de ranglijst, Zanzibar gaat vanavond op bezoek bij Biljart Express. In de Duitse competitie werd afgelopen zaterdag gespeeld in de 2e Bundesliga. Het team van Therese Klompenhouwer, GT-Buer, won thuis met 6-2 van Duisburg. Klompenhouwer begon matig, maar eindigde sterk en won haar partij met 40-27 in 37 beurten.

17-02-'11 Klompenhouwer niet in hoofdtoernooi World Cup in Trabzon
Barry van Beers en Jean van Erp wel in hoofdtoernooi

Therese Klompenhouwer is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te behalen van de World Cup in Trabzon, Turkije. Therese speelde niet haar beste partijen deze week, maar wist gisteren toch door te dringen naar de Qualificatieronde. Ze won beide partijen met 2-1 in sets en een algemeen moyenne van 0,657. Vandaag kon zij zich niet hard maken en verloor 2 maal met 2-0 in sets van Jean Paul de Bruijn en Nikos Polychronopolous., met een algemeen moyenne van 0,625. Therese:" Ik speelde ver beneden mijn kunnen. Ik had geen vertrouwen en voelde me niet 100%. Kan gebeuren, snel vergeten en opmaken voor de wedstrijd van maandag." Ook de Nederlandse spelers Jean Paul de Bruijn, Raimond Burgman en Glenn Hofman moesten het toernooi vandaag verlaten. Barry van Beers en Jean van Erp wisten wel het hoofdtoernooi te halen. Van Beers won beide partijen met een algemeen moyenne van 1,688 en uitblinker was Jean van Erp, die ook beide partijen glansrijk won met een algemeen moyenne van 2,222. Vanavond om 22.30 uur is de loting. Voor meer info ga naar www.umb.org

10-02-'11 Morgen de return tussen Van Donge en de Roo - v/d Broek Biljarts Amsterdam

Morgenavond wordt de return va de wedstrijd van Donge en de Roo tegen v/d Broek Biljarts Amsterdam gespeeld in Barendrecht. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel. Degene die morgen wint plaatst zich voor de finale van het Bekertoernooi in Zundert. Opstellingen: Jaspers-Kang, Blomdahl-Kim, Jorissen-Horn en van Erp-Klompenhouwer. De wedstrijden vangen aan om 19.00 uur in Barendrecht.

09-02-'11 Belgische competitie: B.C. Deurne verslaat K.B.C. Zanzibar met 3-5

Afgelopen maandag is in Leuven de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Belgische eerste klasse gespeeld. B.C. Deurne had de kans om verder uit te lopen op hun directe concurrent K.B.C. Zanzibar. In de eerste ronde was er al gelijk een 0-4 voorsprong voor Deurne. Davy van Havere won met 42-27 in 29 beurten van Jimmy Mues en Therese Klompenhouwer won met 42-37 in 33 beurten van Paul Stroobants. In de tweede ronde speelde de twee titanen, Roland Forthomme en Eddy Merckx tegen elkaar. Roland Forthomme speelde een partij van wereldformaat en versloeg Merckx met 50-26 in slechts 11 beurten! De partij tussen Dave Christiani en Jef Philiphoom was zinderend spannend. Christiani stond op een comfortabele voorsprong van 43-49, maar verzuimde zijn laatste punt te maken. Uiteindelijk finishte Jef Philiphoom toch als eerst in de 41e beurt en bracht de zege voor B.C. Deurne in veiligheid. Christiani maakte de nabeurt nog wel, maar kon daarmee geen punt redden voor zijn team. Door deze belangrijke overwinning staat B.C. Deurne 3 punten los op Zanzibar en 4 punten op Geox Herentals.

01-02-'11 Belgische competitie: B.C. Deurne alleen aan kop
Gisteren heeft B.C. Deurne 1 goede zaken gedaan in de 14e ronde van de Belgische competitie. Het team spelend in Merksem, won met 6-2 van B.C. Quality-Zele 1. Ludo Dielis, Jef Philiphoom en Eddy Merckx sloten hun partijen winnend af. Alleen Davy van Havere verloor zijn partij tegen Mattieu Vlerick. Zanzibar en Herentals speelden beide 4-4 gelijk en daarom is B.C. Deurne nu alleen koploper, met 1 punt voor op Zanzibar en 4 punten voor op Herentals. Volgende week spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar in Leuven.

31-01-'11 Van den Broek Biljarts Amsterdam laat puntje liggen

Het Nederlandse 1e divisie team v/d Broek Biljarts Amsterdam, heeft afgelopen weekend een puntje laten liggen. De formatie uit Amsterdam speelde dit weekend maar liefst 3 competitiewedstrijden, die allen verzet zijn, vanwege verplichtingen van 3 spelers tijdens de World Cups. Zaterdag werden beide wedstrijden gewonnen met 2-6, tegen de Vrachtkar 2 en Melis Handelsonderneming. Zondag speelde van den Broek tegen de nummer 4 van de 1e divisie, De Eekhoorn. Bij een 2-2 stand na de 1e ronde, werd het in de 2e ronde spannend en leek het zelfs even op een 2-6 nederlaag af te gaan. In won Kang won in de eerste ronde zijn partij en zijn landgenoot Haengjik Kim verloor. In de 2e ronde kon Frans van Schaik zich niet hard maken tegen John Roovers. Therese Klompenhouwer zorgde uiteindelijk voor een punt in Amsterdam, door een goede overwinning op Rini Boeren. Uitblinkers dit weekend waren Klompenhouwer en Kang. Beide wonnen hun 3 partijen , Klompenhouwer met moyennes van 1,153 , 1,363 en 1,071 en Kang met moyennes van 1,406 , 1,406 en 0,865. Van den Broek staat, met 2 wedstrijden meer gespeeld, 5 punten voor op de nummer 2 Schuler Cues.
 
25-01-'11 Belgische competitie: Koplopers winnen allebei

Zowel B.C. Deurne als K.B.C. Zanzibar hebben gisteren hun partijen gewonnen en blijven dus samen aan kop. Beide ploegen hebben 13 wedstrijden gespeeld en 21 punten, alleen Zanzibar heeft meer wedstrijdpunten. Bij B.C. Deurne wisten Philiphoom, van Havere en Klompenhouwer hun partijen te winnen. Alleen kopman Eddy Merckx verloor van Frédéric Caudron. K.B.C. Zanzibar boekte een fraaie 8-0 zege bij Eeklose. Uitblinker was Roland Forthomme die zijn 50 punten tegen Steven van Acker in slechts 16 beurten uitspeelde! Een schitterend moyenne van 3,125. Voor verder uitslagen ga naar kbbb-frbb.be.

24-01-'11 Belgische competitie: Vanavond B.C. Deurne 1 tegen B.C. Kasteeldreef

Vanavond en morgen wordt de 13e ronde van de Belgische 1e klasse gespeeld. In Merksem staan er weer mooie partijen op de agenda. Zo speelt de nummer 2 van de Wereldranglijst, Frédéric Caudron tegen de nummer 4 van de Wereldranglijst en regerend Belgisch kampioen, Eddy Merckx. Ook op bord 2 zal er een spannende wedstrijd zijn tussen de nummers 14 en 15 van de Wereld, Jef Philiphoom tegen Eddy Leppens. Op bord 3 speelt Davy van Havere tegen Peter Duytschaever en de enige vrouw in de Belgische 1e klasse, Therese Klompenhouwer, speelt tegen Piet Rodts. Het team van B.C. Deurne met Merckx, Philiphoom, van Havere en Klompenhouwer (en Dielis) staat gedeeld 1e met K.B.C. Zanzibar. Zanzibar speelt vanavond uit tegen K. Eeklose B.C., die op dit moment een na laatste staat in de competitie.

14-12-'10 Goed optreden Klompenhouwer in Egypte, 4 Nederlandse dames actief in World Cup

Maar liefst 4 Nederlandse deelneemsters tijdens de World Cup in Egypte vorige week: Joke Breur, Monique van Hamond, Sylvia Eckel en Therese Klompenhouwer. Monique van Hamond startte op de eerste dag van het toernooi en wist 1 partij te winnen, wat helaas niet genoeg was voor de eerste plaats in haar poule en kwalificatie voor de volgende dag. Ze werd 2e in haar poule met een algemeen moyenne van 0,545. Joke Breur startte op de tweede dag van het toernooi en verloor beide partijen met een moyenne van 0,453. Sylvia Eckel startte op de 3e dag en verloor ook beide partijen met een moyenne van 0,380. Therese Klompenhouwer mocht 1 ronde voor het hoofdtoernooi starten en zat in een zware poule met Tonny Carlsen en Dong Gung Kang. Ook Therese verloor beide partijen, maar  bood zeer goed tegenstand tegen Carlsen en speelde een zeer goed algemeen moyenne van 1,232. Zij eindigde als 49ste van de 128 deelnemers. Eckel op plaats 79, Breur op plaats 101 en van Hamond op de 115e plaats. Winnaar van deze Wereldbeker is Filipos Kasidakostas uit Griekenland.

22-11-'10 Therese Klompenhouwer prolongeert Nederlandse titel in Eibergen

Therese Klompenhouwer is er het afgelopen weekend in geslaagd om haar Nederlandse titel dames driebanden groot te prolongeren. Klompenhouwer werd ongeslagen kampioen en steeg met haar spel en algemeen moyenne ver boven de andere dames uit. Ze won de finale van Anja Wijnen, die door haar goede spel, verrassend genoeg de finale wist te behalen. Gerrie Geelen en Monique van Hamond delen samen de 3e plaats. Therese Klompenhouwer ging de finale in met een sterk algemeen moyenne van 0,942, maar de finale werd een zware wedstrijd. Door goed verdedigend spel van Anja Wijnen kwam Wijnen voor met 14-19. Klompenhouwer wist op tijd het spel om te draaien en won uiteindelijk 30-21 in 52 brt. Dit leverde Klompenhouwer een algemeen moyenne van 0,842 op. Wijnen eindigde op 0,463. Gerrie Geelen speelde een algemeen moyenne van 0,557 bij elkaar en Monique van Hamond 0,578. Voor alle uitslagen ga naar www.knbb.nl of www.fanclub-thereseklompenhouwer.com.

16-11-'10 NK driebanden groot voor dames donderdag van start

Donderdag 18 november gaat het NK driebanden groot dames van start. 16 dames zullen strijden om de Nederlandse titel in het plaatsje Eibergen. Om 12 uur speelt titelverdedigster Therese Klompenhouwer tegen Celina Wolfs en Karina Jetten start tegen Karin Knegt. Voor meer informatie over het NK, zoals poule indeling en wedstrijdschema, gaat u naar www.fanclub-thereseklompenhouwer.com/index.php

29-10-'10 Michaela Esser Duits kampioene

Michaela Esser heeft afgelopen weekend ,in Bad Wildungen ,de Duitse titel driebanden groot voor dames veroverd. Ze won in de finale van Vanessa Reibenspies. Esser speelde 7 punten bij elkaar en speelde een algemeen moyenne van 0,392. Reibenspies scoorde 6 matchpunten en een algemeen moyenne van 0,378. Op de 3e plaats is Angelika Hessedenz geëindigd, met ook 6 punten en een algemeen moyenne van 0,318.

12-10-'10 Teams Therese Klompenhouwer doen het goed

De 3 teams waarin Therese Klompenhouwer competitie speelt, doen het allen vrij goed in de competities. Het Nederlandse team Van den Broek Biljarts staat na 3 gespeelde wedstrijden ongeslagen op de 1ste plaats. Therese haar hoogst gespeelde moyenne  in deze competitie is 1,363. Haar team in Duitsland, GT-Buer, staat na 4 westrijden op de 7e plaats met 3 punten. Therese haar hoogst gespeelde moyenne in deze competitie is 0,952. In België staat haar team na 5 wedstrijden met 5 punten op de 5e plaats. Haar hoogst gespeelde moyenne hier is 1,135. In Nederland en België spelen er 12 teams mee en in Duitsland 10 teams. Haar algemene moyennes na 3 wedstrijden in alle 3 de competities: Nederland 1,007, Duitsland 0,849 en België 0,891.

30-09-'10
Therese Klompenhouwer eerste afgevaardigde USBA

Therese Klompenhouwer is de eerste afgevraadigde van de USBA, de Amerikaanse bond. Ze is verantwoordelijk voor het promoten van de USBA, door als Europese lid te zijn van de USBA, voor het geven van haar visie over het biljarten als Europeaan richting de USBA en voor het promoten van dames biljarten in Amerika. Klompenhouwer heeft geen enkele stemrecht binnen het bestuur, maar kan door iedere bestuurslid uitgenodigd worden om haar mening te geven over bepaalde onderwerpen op het USBA bestuurs forum. Klompenhouwer:" Ik ben in augustus in New York geweest en heb daar een goede indruk achtergelaten. Daarna is mij gevraagd of ik op deze manier mee wil denken om het biljarten, en dan voornamelijk het dames biljarten, in Amerika te kunnen promoten. Daarop heb ik ja gezegt, hebben ze mij vervolgens voorgedragen en ben ik uiteindelijk 'aangenomen' als afgevaardigde van Europa. Ze willen het biljarten in Amerika wat meer op de kaart zetten en ik vind het leuk dat ik daarin mee mag denken."

27-09-'10 Van den Broek Biljarts Amsterdam wint met team moyenne van 1,334

Het team van den Broek Biljarts Amsterdam heeft gisteren flink uit gehaald in de Nederlandse 1e divisie. Het team won met 8-0 van Capelle 1/TMS Int. en speelde een team moyenne van 1,334 bij elkaar. De Koreaanse kopman InWon Kang maakt zijn 45 punten in 33 beurten, Jeffrey Jorissen 45 in 31 beurten, Frans van Schaik 45 in 38 beurten en Therese Klompenhouwer 45 in 33 beurten. Dit is het hoogste team moyenne in de 1e divisie van dit seizoen, tot nu toe. Alhoewel de competitie nog maar 3 wedstrijden onderweg is, zal het voor de andere teams niet gemakkelijk worden om het moyenne van V/d broek Biljarts Amsterdam te overtreffen. Het team staat na 3 wedstrijden ongeslagen bovenaan in poule 1 van de 1e divisie.

13-09-'10 Therese Klompenhouwer 12e bij NK Masters

Therese Klompenhouwer is afgelopen week 12e geworden bij het NK Masters toernooi in Nijverdal. Zij was de enige vrouwelijke deelneemster. Nooit eerder wist een vrouw zich te plaatsen voor het NK Masters, laat staan dat een vrouw zich bij de beste 16 plaatste! Therese werd 2e in haar poule, achter Frank Martens. Therese verloor de 8ste finale van Anno de Kleine met 3-1 in sets. "Qua moyenne heb ik niet zo goed gespeeld, maar ik heb geknokt en daardoor 2 partijen weten te winnen. Dat was genoeg om bij de laatste 16 te komen. Tegen Anno speelde ik ook niet goed, maar heb toch een setje van hem afgesnoept, waardoor ik uiteindelijk 12e ben geworden. Ik ben tevreden, ik had dit van tevoren nooit gedacht." Dick Jaspers won de finale van het NK van Raimond Burgman met 3-0. Jean van Erp en Ad Broeders werden beiden 3e.

07-09-'10 Natascha Al Mamar kampioen van Oostenrijk

Natascha Al Mamar is in Oostenrijk de nieuwe kampioen dames driebanden groot. Ze won de finale van Ingrid Englbrecht. Natascha nam de titel over van Helga Mitterböck, die dit jaar derde werd.

30-08-'10 NK Dames driebanden groot van 19 t/m 21 november in Eibergen

Het NK Dames driebanden groot wordt dit jaar wederom georganiseerd in Eibergen. Er zal worden gespeeld met 16 dames, waarvan de 8 deelneemsters van vorig jaar rechtstreeks geplaatst zijn. De andere 8 plaatsen worden vergeven door middel van voorondes te spelen. Iedere dame die een moyenne van minimaal 0,300 heeft op de kleine tafel, kan zich opgeven bij de KNBB. In de finale wordt er gespeeld naar sets van 12 punten.

11-08-'10 Goed toernooi voor Klompenhouwer in New York, maar geen finales

Therese Klompenhouwer heeft vorige week deelgenomen aan het Carom Café Open Tournament in New York, USA. Het toernooi stond vroeger ook wel bekend als het Sang Lee Memorial. Het toernooi is inmiddels kwa grootheid en aantal deelnemers wat geslonken, maar Klompenhouwer nam deel in een veld van 32 deelnemers. Er werd gespeeld in poules van 8. Ze kwam in een moeilijke poule terecht bij de ex-Amerikaans kampioenen Hugo Patino en Sonny Cho én bij de huidige kampioen van Amerika: Jae Cho. Klompenhouwer wist van Patino en Sonny Cho te winnen, maar verloor van Jae Cho. Ook verloor ze nog 2 andere partijen, waardoor ze de finales niet wist te halen. " Het was een mooie ervaring en ik heb er weer 2 mooie overwinninge bij. Ik heb veel kunnen biljarten en ook nog wat van New York kunnen zien, dat is toch mooi?!" zegt zij lachend.

26-07-'10 Poules NK Masters bekend

De Sectie driebanden heeft de indeling van de poules samengesteld voor het komende NK Masters Toernooi. Het toernooi wordt gehouden van 8 t/m 12 september in Nijverdal. Therese speelt op donderdag 9 september en vrijdag 10 september.

Poule A: Dick Jaspers, Jeffrey van Nijnatten, Arie Weijenburg en Clemie van Wanrooij
Poule B: Raimond Burgman, Erik Vijverberg, Peter Vlaar en Bert van Manen
Poule C: Glenn Hofman, Ad Koorevaar, Ben Velthuis en Herman Slikker
Poule D: Jean van Erp, Jean-Paul de Bruijn, Jan Arnouts en Ruud Hölscher
Poule E: Barry van Beers, Dave Christiani, Sander Jonen en Wim van den Berg
Poule F: Anno de Kleine, Dave van Geel, Tom Beemsterboer en Harrie van de Ven
Poule G: Ad Broeders, Rob Lamboo, Kees Wittens en Henk Habraken
Poule H: Frans van Schaik, Arno Peterson, Frank Martens en Therese Klompenhouwer

17-07-'10 Net geen hoofdtoernooi voor Klompenhouwer tijdens World Cup in Porto

Therese Klompenhouwer is er net niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de World Cup in Porto, Portugal te halen. Klompenhouwer begon woensdag goed met 2 winstpartijen. Op donderdag moest ze haar eerste wedstrijd tegen de Koreaan Jae Ho Cho. Die won ze verrassend met 2-0 in sets en een gemiddelde van 1,200. De tweede wedstrijd speelde ze tegen de Belg Eddy Leppens. Ook deze wedstrijd speelde ze goed, maar ze wist haar partij net niet te winnen en verloor met 2-1 in sets en een gemiddelde van 1,227. Ze is 36e geworden op deze World Cup. De andere 2 deelnemende dames Joke Breur en Sylvia Eckel lagen helaas maandag en dinsdag al uit het toernooi.

26-05-'10 Therese Klompenhouwer gepromoveerd naar NK Masters

Therese Klompenhouwer heeft zich voor de 2e maal weten te plaatsen voor het NK Masters, wat in september gespeeld gaat worden. Klompenhouwer bemachtigde de 3e plaats in de A-Ranking, waarvan de eerste 6 zich plaatsen voor de Masters. Vorig jaar was Klompenhouwer reserve voor de Masters en mocht zij deelnemen omdat er een afzegging was, maar dit jaar weet zij zich dus met overtuiging rechtstreeks te plaatsen. Klompenhouwer: '' Dit is voor mij weer een teken dat ik weer wat sterker ben geworden. Is het niet kwa moyenne, dan wel mentaal." Klompenhouwer doelt daarmee op haar laatste rankingtoernooi, waar zij niet sterk speelde, maar toch de halve finale wist te behalen.

27-04-'10 Therese Klompenhouwer naar Amsterdam; Nieuw 1e divisie team in Biljartcentrum Osdorp

Therese Klompenhouwer speelt volgend seizoen niet in Doornenburg, maar in Amsterdam. Eigenaar van Biljart en Dart in Osdorp, Sander Jonen, start volgend seizoen een nieuw team die gaat uitkomen in de 1e divisie. De bedoeling is om zo snel mogelijk te promoveren naar de Eredivisie. Naast Klompenhouwer zullen ook Frans van Schaik ( nr. 8 van Nederland ) en Brian Zola Hansen ( Deens kampioen ) uitkomen voor het team, wat gesponsord wordt door Van den Broek biljarts. Wie als vierde het team gaat versterken is nog niet bekend. Klompenhouwer: " Het wordt een sterk team en een team waar ik me denk ik heel snel goed in zal voelen. Een nieuwe uitdaging ook, waar ik heel veel zin in heb."

01-04-'10 Therese Klompenhouwer 4e in A-Ranking

Therese Klompenhouwer staat na 2 ranking toernooien, 4e op de ranglijst. Afgelopen toernooi in Amsterdam wist zij tot de halve finales te komen, waar zij verloor van Riny Zwiers. De eerste 6 van de ranglijst kwalificeren zich voor de Masters, het NK bij de heren. Klompenhouwer heeft ruim 100 punten voor op de nummer 7 en met nog 1 toernooi te gaan heeft Klompenhouwer goede mogelijkheden om te promoveren.

09-03-'10 Gülsen Degener wint eerste Nationale toernooi Turkije

Gülsen Degener heeft vorige maand in Belek, Turkije, het eerste toernooi om de strijd van de Nationale Turkse titel gewonnen. Zij was veruit de beste en won al haar partijen, met een algemeen moyenne van 0,810. Tweede werd Gülhan Günal en derde Aysegül Fendi. 4e Duygu özcan, 5e Güzin M. Karakus en 6e Serap Aydin. In Turkije speelt men minstens 3 toernooien, waarmee de spelers en speelsters rankingpunten kunnen halen. Degene die de meeste punten na alle gespeelde toernooien heeft, mag zich de kampioen van Turkije noemen.

23-02-'10 Estela Cardoso kampioen van Spanje.

Estela Cardoso is de nieuwe kampioene van Spanje. In de finale versloeg zij de kampioene van vorig jaar, Maribel Romia, met slechts 1 carambole: 18-19 in 50 beurten. Estela Cradoso werd kampioen met een algemeen moyenne van 0,532. Romia speelde algemeen 0,430. Derde werd Ana M. Clérico met een moyenne van 0,293. Vierde Ana I. Sanchez met 0,147 en vijfde Susana Riera met 0,152.

16-02-'10 Therese Klompenhouwer 5e bij A-Ranking, partij van 2,045 gemiddeld

Therese Klompenhouwer staat, na de eerste A-Ranking in Warmenhuizen, op de 5e plaats. In haar eerste partij haalde zij al flink uit, door haar partij van 45 punten uit te spelen in slechts 22 beurten, wat haar een moyenne opleverde van 2,045! Alweer een nieuw record voor Klompenhouwer en ook gelijk 92 (!) rankingpunten. Haar 2e partij verloor ze weliswaar, maar ze kwalificeerde zich wel voor de achtste finale. Daar verloor Klompenhouwer van Herman Slikker met 45-41 in 39 beurten. Ondanks dat ze er al in de achste finale uitlag, noteerde ze wel een 5e plaats, met nog 2 ranking toernooien te gaan. De eerste 6 van de A-Ranking mogen deelnemen aan de masters.

19-01-'10 Therese Klompenhouwer 1ste op Wereldranglijst dames. Karina Jetten 2e.

Therese Klompenhouwer is de nieuwe nummer 1 van de Wereldranglijst 3banden voor dames. Na het behalen van de Europese en Nederlandse titel heeft zij Orie Hida uit Japan verstoten van de eerste plaats. Hida is terug gezakt naar de 3e plaats. Op de 2e plaats staat de Nederlandse Karina Jetten. Zij werd 2e op het WK, EK en NK en heeft daarmee haar 2e plaats dik verdiend. 4e staat Gülsen Degener uit Turkije en op plaats 5 Helga Mitterböck uit Oostenrijk.

18-01-'10 Daniëlle Le Bruyn Belgisch kampioen

Daniëlle Le Bruyn heeft afgelopen weekend het Belgisch kampioenschap 3banden dames gewonnen. Le Bruyn won de finale van Jaimie Buelens, die vorig jaar Belgisch kampioen werd. Le Bruyn won de finale met 2-0 in sets: 10-4 en 10-4. Le Bruyn werd ook al Belgisch kampioen in 2008, maar moest haar titel in 2009 afstaan aan Buelens. Nadat Le Bruyn en Buelens beide wonnen van Françoise Docquer en Karolien Matthijs, was Le Bruyn in de finale te sterk voor Buelens. Eindstand: 1. Daniëlle Le Bruyn 2. Jamie Buelens 3. Karolien Matthijs 4. Françoise Docquer

21-12-'09 Therese Klompenhouwer Nederlands kampioen dames driebanden 2009

Therese Klompenhouwer heeft gister het NK dames driebanden groot in Eibergen gewonnen. Zij won de finale van Karina Jetten met 25-15 in 25 beurten. Jetten, die zaterdag nog hoge ogen wist te gooien door een partij van 25 punten in slechts 10 beurten uit te spelen, moest toch haar meerdere erkennen in Klompenhouwer. Klompenhouwer: "Ik ben blij met deze titel, maar ook vooral opgelucht. Ik had al een hele moeilijke halve finale tegen Gerrie Geelen. Ik wist maar nipt te winnen met 25-22 en daarna de finale tegen Karina, die een ontzettend goed toernooi stond te spelen en heel erg in vorm is. Toch verliep de finale voor mij niet zo heel zwaar en ik wist al snel een voorsprong van 10 caramboles te nemen, die ik vervolgens niet meer heb weggegeven." Karina Jetten werd 2e, Gerrie Geelen en Sylvia Eckel gedeeld 3e. Anja Wijnen 5e, Monique van Hamond 6e, Joke Breur 7e en Daisy Verhoeven 8e. Door het behalen van de Nederlandse titel en haar behaalde punten tijdens de World Cup in Hurghada, zal Therese ook weer nummer 1 op de wereld ranglijst staan, zodra deze is upgedate door de UMB.


19-12-'09 Nieuw record voor Karina Jetten

Karina Jetten heeft tijdens het NK dames driebanden in Eibergen een nieuw record gevestigd. Jetten wist een partij van 25 caramboles in slechts 10 beurten uit te spelen en is daarmee de eerste Nederlandse dame die een moyenne van boven de 2 gemiddeld heeft gespeeld in een officiële wedstrijd. Het Record van Jetten staat nu dus op 2,500 gemiddeld en dat zal moeilijk te overtreffen zijn voor de overige dames. Wij feliciteren Karina Jetten met haar behaalde record.

25-11-'09 Nk Dames in Eibergen van 17 t/m 20 december

5 jaar na het eerst en tevens laatst gespeelde NK voor dames, staat het kampioenschap weer op de kalender. Van 17 t/m 20 december zal het NK dames driebanden groot plaats vinden in Eibergen. Het kampioenschap zal met 8 of 16 deelneemsters worden gespeeld, dit wordt beslist naar het aantal inschrijvingen. Het eerst gespeelde NK was in 2004 en werd gewonnen door Therese Klompenhouwer. Als Klompenhouwer in Eibergen zou winnen, dan zal zij ook weer nummer 1 op de wereldranglijst komen te staan. Dit mede door haar Europese titel en al haar punten van de World Cups. 27 november zal er meer bekend worden gemaakt over het NK in Eibergen.

27-10-'09 Gloria Abbenath wederom kampioene van Duitsland

Gloria Abbenath is er wederom in geslaagd om de Nationale Duitse titel driebanden groot voor dames te pakken. Ook dit jaar versloeg zij Michaela Esser in de finale. Abbenath en Esser werden beide ongeslagen nummer 1 in hun poule. Abbenath versloeg in de halve finale Steffi Träm en Esser won haar halve finale van Monika Stark. In de finale was Abbenath te sterk voor Esser en zij won de partij met 12-10 in 40 beurten.

24-09-'09 Klompenhouwer op 27e plaats bij Masters

Therese Klompenhouwer is als 27e geëindigd op het NK Masters in Nijverdal. Klompenhouwer, die voor de eerste keer debuteerde op het allerhoogste niveau, verloor van Burgman en Peterson, maar wist haar partij tegen Beemsterboer te winnen. Klompenhouwer eindigde met 2 matchpunten als 3e in de poule. " Ik vond het geen slecht debuut en ik denk dat ik kan terug kijken op een nieuwe, mooie ervaring en een leuk en goed toernooi." Klompenhouwer degradeerd wel en zal dit seizoen weer deelnemen aan de A-Ranking.

02-09-'09 Klompenhouwer ook actief in NK Masters

Het seizoen is nog maar nauwelijks begonnen, maar lijkt nu al niet meer stuk te kunnen voor Therese Klompenhouwer. Nadat zij 2 weken geleden, voor de 3e keer op rij, de europese titel in de wacht sleepte en vervolgens in de eerste ronde van de Eredivisie mocht debuteren op het hoogste niveau, mag zij nu ook deelnemen aan de NK Masters. Klompenhouwer was eerste reserve en na afmelding van Nick Zuijkerbuijk, mag zij nu zijn plaats innemen. " Het lijkt maar niet op te houden," zegt zij lachend. " Het seizoen begint supergoed voor mij. Eerst het EK winnen, debuteren in de Eredivisie en nu ook in de Masters. Dit is volop genieten voor mij." Klompenhouwer start woensdag om 12.00 uur tegen Raimond Burgman. De andere 2 in de poule zijn Arno Peterson en Tom Beemsterboer. Het NK Masters wordt gespeeld in het ZINiN-theater in Nijverdal van 7 t/m 13 september 2009.


27-08-'09 Klompenhouwer start competitie-seizoen in Eredivisie

Therese Klompenhouwer, die afgelopen weekend haar Europese titel prolongeerde, zal het nieuwe competitie-seizoen starten in de Eredivisie. Klompenhouwer zal invallen bij het Team van Shuler Cues, die dit seizoen voor het eerst uitkomt in de Eredivisie. Klompenhouwer zal hiermee geschiedenis schrijven, want zij is de eerste vrouw die actief zal zijn in de hoogste divisie van Nederland. Het team van Shuler Cues speelt zondag in 't Tapperijke in Hoeven, tegen DMK Tools-Nedglas. De wedstrijd start om 13.00 uur.

04-07-'09 Marianne Mortensen kampioene van Denemarken

De Deense Marianne Mortensen heeft in Odense voor de tweede keer het Deense 3banden groot kampioenschap voor dames weten te winnen. Ze speelde een algemeen moyenne van 0,487. Jeanette Jensen werd tweede met een goed algemeen moyenne van 0,687. Derde werd Carina Frandsen met een moyenne van 0,192.


04-07-'09 Helga Mitterböck kampioene van Oostenrijk

De Oostenrijkse Helga Mitterböck heeft haar Nationale titel in het dames driebanden groot weten te prolongeren. Ze won in de finale van Ingrid Englbrecht. Mitterböck won al haar partijen en behaalde een algemeen moyenne van 0,384. Tweede werd Ingrid Englbrecht met een moyenne van 0,452. De derde plaats is voor Samira Mölzer, die een moyenne speelde van 0,345. Op de vierde plaats staat Natascha Al-Mamar met 0,340, vijfde Alexandra Kaiser met 0,260 en zesde Monika Steinberger met 0,308.


23-06-'09 Speelschema Porto bekend

Het speelschema van de World Cup is bekend. Zoals eerder vermeld, zouden er 5 vrouwelijke speelsters deelnemen. Dit is inmiddels 4 geworden, de Turkse Gulsen Degener staat, door onbekende reden, niet meer op de deelnemerslijst. De Nederlandse Joke Breur start op maandag 29 juni om 16.00 uur en om 20.00 uur. De overige 3 dames starten allemaal op dinsdag 30 juni. De Koreaanse Kyung-Hee Oh start om 10.00 uur. Europees kampioene Therese Klompenhouwer speelt om 14.00 uur en om 18.00 uur.  Sylvia Eckel, de 3e Nederlandse speelster in het gezelschap, speelt om 16.00 uur en om 20.00 uur. Tijdens het toernooi zal er verslag worden gegeven over de prestaties van de dames, u kunt dan terecht op www.fanclub-thereseklompenhouwer.com.

03-06-'09 Vijf dames actief tijdens World Cup in Portugal

Van 29 juni t/m 5 juli vindt de World Cup in Matosinhos-Portugal plaats. Naast alle toppers zoals Jaspers en Blomdahl, zullen er in het kwalificatie toernooi maar liefst vijf dames deelnemen. Het zijn de Turkse Gulsen Degener, de Koreaanse Kyung Oh Hee en de drie Nederlandse dames Joke Breur, Sylvia Eckel en Therese Klompenhouwer. De startdag is nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.

02-05-'09 Weer Franse driebanden titel voor Céline Jacques

In St. Sebastien sur Loire is Céline Jacques opnieuw kampioene van Frankrijk in het driebanden groot bij de vrouwen geworden. Zij haalde 0,478 als moyenne. Op de tweede plaats eindigde de debutante Aida Lehbil met 0,383. Het brons ging naar Laurence Couralt, die 0,322 in de boeken bracht en ook de hoogste serie van 7 op haar naam schreef.


02-05-'09 Nieuw Record Klompenhouwer

Het is Therese Klompenhouwer gelukt om wederom een nieuw record te vestigen. Klompenhouwer eindigde in de 1ste divisie in de Nederlandse competitie op een algemeen moyenne van 1,024. Nog nooit is het een vrouw gelukt om over een gehele competitie algemeen boven de 1 moyenne te spelen. Klompenhouwer kwam maar 35 caramboles tekort in de gehele competitie en maakte in 22 wedstrijden 955 caramboles in 932 beurten. Slechts 5 partijen gingen verloren.

22-04-'09 Klompenhouwer op weg naar nieuw record

De Nijkerkse biljartster Therese Klompenhouwer is wederom op weg naar een nieuw record. Nadat zij al 3 nieuwe records heeft neer gezet dit seizoen, is ook de 4e nu in aantocht. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Klompenhouwer, over een heel seizoen, met haar gemiddelde nog steeds boven de 1,00 moyenne, wat nog nooit in de geschiedenis een dame is gelukt. Klompenhouwer heeft nog 31 beurten over en alles loopt dus volgens schema. " Het moet wel heel raar lopen, wil ik dit laten ontglippen. Dat gaat me ook echt niet gebeuren!" zegt Klompenhouwer met een glimlach. Aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen A.T.C. Zwart in Doornenburg.


19-03-'09 Klompenhouwer haalt uit in Belgische competitie

De 26-jarige Europees kampioene Therese Klompenhouwer heeft gisteren flink uitgehaald in de Belgische competitie. De Nijkerkse speelde haar partij tegen Daniel de Greef en na 11 beurten stond Klompenhouwer met 9-1 voor. Niets bijzonders zou u denken, maar haar overige 25 caramboles wist de Nijkerkse in 8 beurten te maken en zij won haar partij met 34-8 in 19 beurten! Weer een knappe prestatie van Klompenhouwer, die met deze partij een algemeen moyenne van 1,789 wist te scoren.


07-02-'09 Ladies Challenge in Antwerpen: Klompenhouwer verslaat Hida

Woensdag 4 februari werd er tijdens de Antwerp Billiard Week voor het eerst gestreden om de Ladies Challenge. De wereld kampioene Orie Hida nam het op tegen de Europese kampioene Therese Klompenhouwer. Het werd een wedstrijd die ging om best of 5, tot 7 punten. Klompenhouwer bleek de sterkste en zij versloeg haar grootste opponent Hida, voor het eerst in haar carrière: het werd 3-1 in sets. Therese: " Dit geeft mij toch een goed gevoel. Dat ik heb gewonnen zegt niet dat ik over het algemeen de sterkste speelster ben, maar die avond was ik wel de sterkste. Het was een super week en ik ben erg blij met mijn overwinning". De Antwerp Billiard week zal vanavond afsluiten met een groot gala. De Wereldkampioen Marco Zanetti en de Wereldbekerhouder Dick Jaspers zullen strijden om de Super Cup en Semih Sayginer en Torbjorn Blomdahl zullen hun kunsten laten zien tijdens de Fantasy Challenge.

26-01-'09 Hida vs. Klompenhouwer in Antwerpen

Dinsdag 3 februari begint de Antwerp Billiard Week in Antwerpen. Op woensdagavond, om 19.30 uur, zal er om de Ladies Challenge gespeeld worden. Dit houdt in, de Wereld Kampioene tegen de Europees Kampioene: Hida vs. Klompenhouwer. Het zal de 2e maal zijn dat deze twee dames elkaar treffen. De Antwerp Billiard week start op dinsdag 3 februari en eindigt op zaterdag 7 februari.

25-01-'09 Klompenhouwer haalt weer uit in competitie

De 26-jarige Therese Klompenhouwer heeft gisteren weer eens flink uitgehaald in de 1ste divisie in Nederland. De Nijkerkse won haar partij tegen Heinz Jacobs van La Plaza Hoensbroek overtuigend met 45-24 in 29 beurten! Dit leverde Klompenhouwer een algemeen moyenne van 1,551 op en zij wist in deze partij een serie van 12 te produceren. In december 2008 haalde Klompenhouwer ook al flink uit in de competitie tegen Davy van Havere. Toen won zij in 26 beurten, met een algemeen moyenne van 1,730 en 2 mooie series van respectievelijk 10 en 11. Klompenhouwer staat na 13 partijen in de Nederlandse competitie op een algemeen moyenne van 1,052 en een winstpercentage van 75%.

22-01-'09 Dames niet succesvol tijdens World Cup Sluiskil

De 4 dames die deelnamen aan de World Cup in Sluiskil-Nederland, waren alle 4 niet succesvol. Joke Breur en Kyung-Hee Oh wisten wel 1 partij te winnen, maar beide dames werden op setpunten 2e en 3e in de poule en gingen dus niet verder naar de volgende ronde. Ook Sylvia Eckel wist geen ronde verder te komen, zij verloor haar beide partijen. Therese Klompenhouwer verloor ook haar beide partijen en ook zij kwam daardoor geen ronde verder.

 

19-01-'09 Jaimie Buelens kampioene van Belgiëë

Jaimie Buelens is de nieuwe nationale kampioene van België. Zij won de finale van de kampioene van vorige jaar, Danielle Le Bruyn. Het belgisch kampioenschap voor dames werd gespeeld met 4 deelneemsters. Nadat Le Bruyn en Buelens al hun wedstrijden gewonnen hadden, troffen zij elkaar in de finale, waar Buelens als sterkste naar voren kwam. Voor Buelens leverd dit niet alleen de titel van België op, maar ook een ticket voor het EK, wat in augustus in Denemarken gespeeld zal worden.

Jaimie Buelens

 

18-01-'09 Vier Dames actief tijdens WC in Sluiskil.

Er zullen 4 dames actief zijn tijdens de World Cup in Sluiskil, Nederland. Het zijn Joke Breur, Sylvia Eckel en Therese Klompenhouwer uit Nederland en Kyung-Hee Oh uit Korea. Het toernooi start op maandag 19 januari en zal eindigen op zondag 25 januari 2008. Joke Breur start op maandag 19 januari om 10.00 uur tegen de Koreaanse Kyung-Hee Oh. Sylvia Eckel start op dinsdag 20 januari om 12.00 uur, haar tegenstander is nog niet bekend, maar dat wordt de Belg Davy van Havere of iemand uit de kwalificatieronde van maandag. Therese Klompenhouwer start op woensdag 21 januari om 12.00 uur tegen iemand uit de kwalificatieronde van dinsdag. Voor meer informatie gaat u naar: www.umb.org of www.worldcupbilliard.com

 

HomeEven VoorstellenPalmaresNieuwsCompetities en ToernooienDames Wereld RanglijstVideo'sLinksSponsorsMerchandise Steun ThereseContact Facebook